AnnE MeLegI

AnnE MeLegI
AnnE MeLegI

Monday, October 3, 2011

Simitciiiii.... :)




Iki gundur pek bi halsizdim. Hasta olmakla, olmamak arasinda direniyordum. Fakat birden bire canlaniverdim cunku canim SIMIT cekti. Eminim benim gibi yurdundan uzak yasayanlarin cok ama cok  ozledigi bir tat bu. 


Eee, insan hastayken cani bisey cekerse yemeli oyle degil mi?! Ben de kollari sivayip, SIMIT yapmaya karar verdim.


Bu arada babammm, cok tesekkur ediyorum sana, cunku eger sen mahlebi getirmeseydin, ben ancak oldugum yerde yutkunuyor olacaktim. 


Belki denemk istersiniz diye tarifini verecegim. Bir kac farkli siteden yardim aldim ama eses olarak Senlin Caglayan Hanim'in sitesinden yararlandim. Kendisine cok tesekkur ederim. Onun da linkini sizlerle paylasacagim.. 


Deneyecek olanlara afiyet,seker, bal olsun.. Herkeslere SEVGILER....


SIMIT :)


Malzemeler


Hamur icin:


2,5 çay bardağı ılık su
1 tatli kaşığı instant maya (burda baska maya bulamiyorum ama Selin Caglayan  Hanim'in sitesinde yas ve kuru maya icin de olculer mevcut)
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı un (hamuru yogururken son asamada eklemek icin)
3 cay kasigi tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep


Uzeri icin:


Susam
1 çay bardağı su + 3 çorba kaşığı pekmez


Bu malzeme miktari ile Simitin buyuklugune gore 5 - 6 simit yapabilirsiniz.


Yapılışı


- Once sivi malzemeyi koyayarak 2,5 cay bardagi unla hamuru olusturun. Yogurma islemin sonuna dogru diger yarim bardak unu da ekleyin.
- Mayalanmak uzere yaklasik yarim saat hamuru bekletin.
- Istediginiz buyukluge gore hamuru 5 yada 6 parcaya aytirin ve her birini top top hazirlayin.
- Bu arada 1 cay bardagi ilik suya, 3 corba kasigi pekmezi ekleyip karistirin.
- Diger yandan bir tepsinin icine susami dokun.
- Top top hazirladigimiz hamurlari galeta kaliniginda uzunca acin. (Hani kurabiye falan yaparken hamuru ip gibi yapip birbirine dolariz ya.)
- Kalin bir ip gibi olan hamurlarimizi birbirine dolayip, sonra da uclarini birlestirerek bir halka olusturun.
- Her halkayi once pekmezli suya, daha sonra susama bulayarak, simit gorunmu kazandirin.
- Onceden yagladiginiz tepsiye yerlestirin.
- Ben Firini 350F 'ta ayarlamistim, sanirim 170 - 180 C'ye esit oluyor bu sicaklik.
- Susamlar altin sarisi gibi olup, hamur kazarinda firindan alin. Daha uzun sure firinda tutarsaniz, cok kuru oluyor amman   dikkat....


Tekrar afiyet olsun....


Asagidaki linkten de Selin Caglayan Hanim'in tarifine ulasabilirsiniz. Kendisine tekrar  tesekkur ediyorum.
http://www.selincaglayan.com/mutfak/?p=137

No comments:

Post a Comment